Varen ključ za avtomatizirane intralogistične procese

logo

SMM d.o.o.
Novi sistem ključev CKS2 je poenostavil rokovanje za varen zagon stroja ali zaustavitev nevarnih premikov stroja za visoko avtomatizirane logistične centre z ograjenimi roboti ter stroji za shranjevanje in zbiranje ter transportne sisteme in palete nemoten pretok materiala in zaščito ljudi pred nesrečami v skladišču. Intralogistični sistemski integratorji imajo zelo prilagodljiv in nastavljiv sistem in odpravljajo zapletene omarice za izmenjavo ključev, odlično pa dopolnjujejo sistem varnostnih vrat MGB2 Modular. Avtomatizacija skladiščnih in intralogističnih procesov poenostavlja in pospešuje procese, povečuje učinkovitost in optimizira dobavne verige v različnih sektorjih.


Ena tipka, veliko funkcij
Nov sistem ključev CKS2 se lahko uporablja za zaklepanje in zagon stroja in napeljave, za dodelitev pooblastil za izbiro načina delovanja ali kot sistem ključavnic z ujetimi ključi. Sistem zagotavlja maksimalno varnost zahvaljujoč visoko kodiranim ključem RFID. CKS2 se lahko uporablja v instalaciji bodisi posamično kot kompakten sistem z integrirano elektroniko za vrednotenje, ali ločeno kot podmodul v modularnem sistemu za zaklepanje vrat MGB2. To uporabnikom odpira množico novih aplikacij – pa tudi številne možnosti kombiniranja.

CKS2 ima številne prednosti pred običajnimi sistemi: visoko kodirani ključi omogočajo, da se številne instalacije zavarujejo z istim sistemom.

Visoka stopnja kodiranja, največja prilagodljivost
CKS2 ima številne prednosti pred običajnimi sistemi: njegovi zelo kodirani ključi omogočajo zavarovanje številnih naprav z istim sistemom. Zaščita 30 transportnih prehodov je včasih zahtevala na primer zelo zapletene sisteme. S CKS2 nismo omejeni, saj ga je mogoče prilagoditi po potrebi. Priključitev modula MGB2 prek sistemov vodila omogoča spremljanje vseh ključnih adapterjev v celotnem nadzornem sistemu. S ključi je enostavno upravljati – zaradi elektronskega principa delovanja so omarice za menjavo ključev in razdelilne postaje zastarele ter odpravlja zapleteno konfiguracijsko delo. Druga prednost je, da so aplikacije definirane neposredno v nadzornem sistemu za največjo prilagodljivost.

Ciljna skupina novega ključnega sistema so poleg avtomobilske industrije graditelji skladišč ter ponudniki logističnih sistemov in intralogističnih rešitev. Ta sistem je zelo primeren za uporabo v živilski in farmacevtski industriji, saj lahko stikala prenesejo tudi izjemno nizke temperature.

SMM proizvodni sistemi iz Maribora kot pooblaščeni zastopnik podjetja Euchner ponuja najnovejše rešitve na področju avtomatizacije.

Vir: Euchner
SMM d.o.o.
Jaskova ulica 18, 2000 Maribor
02 450 23 00
info@smm.si
www.smm.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!