Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik GmbH
Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Normiran standard IO-Link predstavlja skupen jezik vseh proizvajalcev za prilagodljive rešitve, uporabne povsod na svetu. Pri tem ni pomembno, ali ste šele vstopili v svet digitalizacije ali iščete univerzalni inštalacijski sistem oz. obetaven koncept IIoT. Podjetje Murrelektronik skrbi za razvoj in izdelavo decentralizirane avtomatike in s tem za popolno komunikacijo od senzorja do oblaka.

Zakaj IO-Link?
Sistem IO-Link skrajša čas zagona. Podatki o konfiguraciji za pametne senzorje in aktuatorje pridejo neposredno iz upravljalnika in jih ni treba ročno parametrirati, s čemer pospešimo nastavitev naprave. Velika prednost IO-Linka je tudi preprosta namestitev. Zamenjava in priključevanje senzorjev in aktuatorjev je zelo fleksibilna in univerzalna zaradi dosledno priključenih spojev. Poleg tega pa ni potrebno ločeno polaganje analognih kablov. Zaradi povezave IO-Linka od točke do točke (Point-to-point) ni potrebno dodatno naslavljanje. Z uporabo IO-Linka se odprejo konsistentne diagnostične možnosti vse do senzorja / aktuatorja. Tako lahko vire napak ali komponente, ki jih je treba zamenjati, hitro lokaliziramo. Zahvaljujoč monitoringu procesnih podatkov omogoča IO-Link prediktivno vzdrževanje (Predictive Maintenance). Če je napravo potrebno zamenjati, lahko to storimo brez ponovnega parametriranja, saj so vsi parametri že shranjeni v modulu master. Z IO-Linkom lahko ustvarimo standardizirane koncepte strojev in tako zmanjšamo stroške. To pa zato, ker je mogoče potrebno število različnih senzorjev in aktuatorjev zmanjšati na nekaj nastavljivih različic naprav, hkrati pa razširiti njihovo funkcionalnost. Poleg tega se zmanjša raznolikost komponent zaradi prilagodljivih master modulov in vozlišč z večnamenskimi vrati. IO-Link prav tako odpravlja drage oklopljene kable in analogne signale. Omogoča tudi prenos digitalnih signalov brez motenj in temelji na stroškovno ugodnih, neoklopljenih standardnih kablih M8/M12.

En sistem za vse
Sistem IO-Link podjetja Murrelektronik govori jezik vaših senzorjev. Popolnoma usklajene komponente ponujajo s funkcijo Plug & Play enostavne rešitve tako za vsak digitalni ali analogni signal kot tudi za signale IO-Link. Že parametrirane naprave, kot so vozlišča pretvorniki in luči, omogočajo enostaven prehod na inštalacije z IO-Linkom. Delujejo takoj, brez dodatnega parametriranja.

Moduli IO-Link Master
Podjetje Murrelektronik je svojo ponudbo IO-Link izdelkov razširilo še z moduloma fieldbus IP67 »MVK Pro« in »IMPACT67 Pro«. Popolne novosti imajo osem večnamenskih master vrat, lahko zahvaljujoč L-kodiranim priključkom M12 prenesejo visoke napetosti Poleg protokolov PROFINET, ETHERNET/IP in ETHERCAT podpirajo tudi protokole IIoT, kot so OPC UA, JSON REST API in MQTT. Parametri, procesni in diagnostični podatki se lahko uporabljajo ločeno od uporabljenega protokol. Omogočata tudi vgrajeno diagnostiko, ki prihrani veliko časa. Zaradi robustnega ohišja z zaščito IP67 ju lahko namestimo v neposredno bližino senzorjev/aktuatorjev.

Praktična dodatna oprema
Vozlišča, pretvorniki in naprave IO-Link zagotavljajo inteligentno in decentralizirano omrežno povezovanje krmilnika z senzorji in aktuatorji. Murrelektronik ponuja vozlišča in pretvornike kot že vnaprej parametrirane različice Plug & Play za hiter zagon ali kot večfunkcijske različice z razširjenim razponom parametrov za prilagodljivo uporabo Analogni pretvorniki IO-Link pretvarjajo vse običajne analogne signale (električni tok, napetost, upor in temperaturo) v IO-Link. Dodatne prednosti zagotavlja integrirani vmesnik IO-Link, ki omogoča obsežno in pregledno komunikacijo ter daljinsko konfiguracijo in nadzor. Napajanje pa se iz električne omare prenese v industrijsko polje. Prek IO-Linka lahko upravljamo celo stikalne napajalnike Emparro67 Hybrid, ki so predvideni za uporabo v zaščitnem razredu IP67. Poleg tega lahko dodamo tudi drugo dodatno opremo, kot so stikala Fast Ethernet in Gigabit Ethernet, signalne luči z vmesniki IO-Link in stikalo M12 ali adapterji M12. Sistem IO-Link podjetja Murrelektronik kot večfunkcijska rešitev za avtomatizacijo popolnoma izkoristi svoje prednosti.

Murrelektronik GmbH
Concorde Business Park D2/11
A-2320 Schwechat
info@murrelektronik.si
Telefon: +43 1 7064525-0
Fax: +43 1 7064525-300
https://www.murrelektronik.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!