VISMEC sušilnik porabi 40 % manj energije

logo

Top Teh d.o.o.
Kako deluje VISMEC rotacijski sušilec v primerjavi s tradicionalnim molekularnim sitom v sušilnem stolpu?

Medtem ko klasična molekulska sita uporabljajo vsaj 30 % gline kot matrico, ki pa sčasoma razpada, kolo pa uporablja sintetični substrat, na katerega je nanešeno čisto molekulsko sito, kar pa je nato zvito v cilinder, kar pa daje obliko kolesa s satovjem, ki je od zunaj zaščiten s kovinsko ploščo.

V naših inovativnih razvlaževalnih sušilcih z ekskluzivnim štiri conskim sušilnim kolesom, gre rotor konstantno skozi tri glavne faze: sušilni proces, regeneracija in hlajenje, kar zagotavlja maksimalno učinkovitost s konstantno točko kondenzacije pri -50 °C.

Obratuje pri 150 °C nižji temperaturi kot tradicionalni dvojni sušilni stolpi s sušilnimi sredstvi, tako da ta rotacijski sušilnik prihrani 40 % pri porabi energije.

Dve metodi uporabe
Sušilnik ima dve metodi uporabe: ročno metodo in napredno metodo. Z ročno metodo lahko delavec nastavi ne le parametre sušenja, ampak tudi želeno rosišče. Z naprednim načinom lahko prek ekrana za recepte materiala, sušilnik izbere najbolj učinkovit način za tisti material, ko je vnesen potreben pretok materiala.

10-letna garancija
Rotor v obliki satovja je impregniran s čistim sušilnim sredstvom, s čimer doseže trajni proces brez prahu. Satovje ima 10-letno garancijo!

Brez vodni hladilni sistem
Z uporabo brezvodnega hladilnega sistema, senzor temperature spremlja temperaturo zraka, ki se vrača iz procesa in avtomatsko prilagodi ventilator kot je potrebno.
Optimizirana poraba energije

Hitrost ventilatorja se konstantno regulira, da doseže željeno regeneracijsko moč, s tem pa se optimizira poraba energije.

Struktura satovja
DryPlus patentirano štiri stopenjsko vezje zagotavlja, da sušilnik vedno obratuje pri najvišji učinkovitosti, kjer program spreminja procesne parametre.

Stabilno rosišče
Oblika rotacijskega sušilnika omogoči stabilno rosišče že po samo 5 minutah od vklopa sušilnika.

Zmanjšana napetost materiala
DryPlus sušilniki obratujejo pri nižjem rosišču, kar zmanjša napetost na polimerni material, hkrati pa optimizira viskoznost v predelovalnem stroju. To zmanjša porabo energije in čas nastavitve. Samo nastavljiv nadzorni sistem rosišča brez senzorja rosišča spada zraven.

Dvojni brezkrtačni motor
DryPlus linija uporablja dvojno brezkrtačno motorno (proces in regeneracija) vezje z nastavljivim nadzorom hitrosti.
SMART MODE (pametni način) in SLS (Safety Loading System – sistem varnega nalaganja)
Da se prepreči prekomerno sušenje ali degradacijo materiala, ima sušilec integriran sistem SLS (Safety Loading System) in SMART MODE, da zagotovi najboljše pogoje sušenja za dani material.

SLS preprečuje porabo materiala preden je zadostno posušen, tako se prepreči nastajanje odpadnega materiala. Na ekranu je prikazan odštevalni časovnik, ki pove, kdaj bo material popolnoma suh in pripravljen za predelavo. Ko je material popolnoma suh, je signal poslan dozatorju, da lahko začne z doziranjem iz sušilnika.
Izbirna funkcija SMART MODE ščiti proti prekomernemu sušenju in termični degradaciji, če je proces brizganja ali ekstrudiranja dalj časa ustavljen. Varnostna funkcija SMART MODE zniža temperature procesa in nato preklopi sušilnik na stanje v pripravljenost, dokler se dozator ponovno ne napolni.

Sušilci z novim zaslonom na dotik
Vismec je na svoje sušilce vgradil novi zaslon na dotik namesto starega klasičnega s tipkami.

Prednosti, ki jih novi zaslon na dotik prinaša so že vgrajene varnostne funkcije kot so SMART MODE, MPM in SLS, ki omogočajo zaščito materiala v sušilcu, da se ne presuši ali degradira ter že vgrajen alarm.

Novi zaslon na dotik je uporabniku prijazen in enostaven za uporabo. Ima možnost več uporabniških nivojev z gesli, ki jih je mogoče nastavljati po meri.
Nov zaslon na dotik je zelo pregleden in omogoča hitri pregled trenutnih parametrov procesa z dejanskimi vrednostmi. Omogoča tudi bolj podrobni pregled vrednosti parametrov.

Na novem zaslonu na dotik se lahko nastavi tedenski časovnik, da se sušilec vklaplja in izklaplja po vašem urniku in potrebah.

Sušilec za sušenje ne uporablja navadnega silikagela v granulah, ki vsebujejo glino in sčasoma razpadejo, ampak je sušilno sredstvo nanešeno na sintetični substrat na satovju v obliki kolesa in ne razpada. Sušilno sredstvo se istočasno regenerira, hladi in suši granulat, zato lahko sušilec dela neprestano, brez menjave sušilnega sredstva. Sušilno kolo/cilinder se počasi vrti skozi vse 3 faze hkrati in tako omogoča učinkovitejše sušenje.
Na voljo so od 6 litrskih, pa vse do 800 litrskih sušilcev – odvisno od potrebnih količin za predelavo, tipa materiala in časa sušenja.

Pri VISMEC-u lahko najdete prave kompaktne rešitve za reševanje katerih koli potreb proizvodnje: majhni sušilci serije DW 14 in DW 25, na primer se lahko kombinirajo z 6 do 75 L zalogovnikom.

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!