ZIMMER GROUP: GEP2000-B – nova optimizirana različica e-prijemala za ravnanje z majhnimi komponentami

logo

S prijemali GEP2000, ki so bili uspešno uvedeni na trg leta 2017, je proizvajalec ZIMMER GROUP lansirala električno gnano serijo prijemal za majhne komponente, ki so bila v prvi vrsti zasnovana za montažne naloge in rokovanje z majhnimi deli, kot so npr. komponente v urarstvu ali epruvete v laboratorijski avtomatizaciji.

Za te naloge serija, ki je na voljo v štirih velikostih, ponuja nastavljive sile prijemanja med 80 in 500 N in hode čeljusti med 6 in 16 mm. V zadnjem času je bila ta preizkušena serija optimizirana v izvedbo –B.

Nadzor nad izgubo obdelovanca in prosto pozicioniranje
Tako so poleg prejšnjih vrhuncev te serije – programabilnih 32 podatkovnih nizov obdelovanca, prepoznavanja delov (v območju +/- 0,05 mm) in nastavljive sile prijema – novemu GEP2000-B dodani še dve pomembni funkciji. Zdaj ima možnost prostega pozicioniranja, kar omogoča, da se prijemalo predhodno pred-nastavi. To omogoča, da je hod prilagojen obdelovancu, kar prihrani čas med postopkom in preprečuje medsebojne konture. Druga novost je funkcija nadzora izgube obdelovanca. Če obdelovanec izpade zaradi zunanjih vplivov, prijemalo to zdaj zazna in pošlje te podatke v krmilni sistem.

Idealno za uporabo v farmacevtski in elektronski industriji
Vsa prijemala serije GEP2000 so opremljena z integriranim krmiljenjem in mehansko samozapornim sistemom, ki preprečuje izgubo obdelovanca v primeru izpada električne energije. Na voljo so v treh različicah krmiljenja: z IO-Link, z digitalnim I/O in z digitalnim I/O v kombinaciji z analognim izhodom za zaznavanje položajev čeljusti. Vsa prijemala GEP2000 imajo standardno tudi odklepanje v sili in dvosmerni prenos. Te zgoraj omenjene funkcije in zagotovljenih 10 milijonov ciklov delovanja brez vzdrževanja definirajo izjemno prilagodljiva in hitra prijemala GEP2000. Primerna so zlasti za uporabo v farmacevtski industriji, elektronski industriji in v ostalih aplikacijah kjer se rokuje z lahkimi komponentami.

Funkcije in specifikacije prijemal GEP2000-B:

  • 10 milijonov ciklov brez vzdrževanja.
  • Integrirani senzorji.
  • Programabilni.
  • IP40.
  • Samozapiralni mehanizem.
  • Nastavljiva sila prijemanja.
  • IO-Link.
  • Digitalni I/O.

O proizvajalcu ZIMMER GROUP
Skupina ZIMMER GROUP zaposluje približno 1200 sodelavcev po vsem svetu in je danes eden vodilnih mednarodnih proizvajalcev komponent na področju prijemanja, blaženja, linearne tehnologije in procesne tehnologije.

Poleg tega je skupina ZIMMER GROUP pomemben in cenjen partner za sistemske rešitve za številna znana nacionalna in mednarodna podjetja na področju letalske, avtomobilske in pohištvene avtomatizacije.

Skupina ZIMMER GROUP se zavzema za visoko inovativno moč “Made in Germany” in s tehnološko vodilnimi izdelki, 12 mednarodnimi podružnicami in prodajno mrežo v 125 državah trajnostno prispeva k rasti svojih kupcev.

Več informacij o izdelkih ZIMMER GROUP dobite pri podjetju INOTEH D.O.O.

INOTEH d.o.o.
K železnici 7
SI-2345 Bistrica ob Dravi
tel.: 02 / 673 01 35
E-mail: info@inoteh.si
https://www.inoteh.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!