Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Dijaki TŠC Maribor programirajo PLK v oddaljenem laboratoriju A015

logo


Oddaljen dostop do industrijskih krmilnikov v industrijskem okolju je eden izmed temeljev konkurenčnosti programerjev PLK na globalnem trgu. Dijaki Tehniškega šolskega centra Maribor v programu Tehnik mehatronike imajo v času izobraževanja na daljavo izjemno priložnost spoznati oddaljeni dostop do naprav, ki v dobi sodobnih komunikacijskih orodij pogojuje učinkovito delovanje v industriji.

Preberite več: Dijaki TŠC Maribor programirajo PLK v oddaljenem laboratoriju A015

MECANUM električni voziček MB-1/2020 Del: 1/2

logo

Prototipni razvojni model električnega vozička MECANUM MB-1/2020 je bil izdelan na osnovi naročila stranke za specifični namen. Osnovna ideja in cilj projekta je bila izdelava električnega vozička, ki ga bo mogoče krmiliti preko namensko razvite Bluetooth aplikacije.

Preberite več: MECANUM električni voziček MB-1/2020 Del: 1/2

Osebna zaščitna oprema – več varnosti za nižjo ceno

31 06 02

logo

Mnoga podjetja začenjajo zniževati stroške. Pregledujejo se glavni odhodki, vključno z osebno zaščitno opremo (OZO). To pa zato, ker lahko združevanje OZO izdelkov in racionalizacija s tem povezanih postopkov javnih naročil hkrati zmanjša stroške in poveča varnost. Temelj za to je celostni koncept navzkrižne lokacije.

Preberite več: Osebna zaščitna oprema – več varnosti za nižjo ceno

PROGRAMSKA OPREMA EPLAN V PODJETJU ETI

31 06 02

logo

 

Podjetje ETI Elektroelement d.o.o. je eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev izdelkov in storitev na področju zaščite električnih inštalacij. Proizvaja varovalke, nišna inovativna stikala in odklopnike ter ponuja posamezne izdelke, izdelčne linije in celovite rešitve za nadzor in zaščito stanovanjskih, poslovnih, industrijskih inštalacij ter distribucije električne energije, fotovoltaičnih sistemov in drugih obnovljivih virov energije. Skupino ETI sestavlja 14 hčerinskih družb po celotni Evropi. So pionirji na področju zaščite baterij v shranjevalnikih električne energije ter fotovoltaičnih sistemov in so tudi soustvarjalci mednarodnih standardov na področju varovalk in stikalne tehnike. Več informacij: www.eti.si

»Programska oprema EPLAN nam je všeč, ker v dokumentacijo vnese red.«
- Janez Cirar, Produktni vodja, ETI Elektroelement d. o. o.

Preberite več: PROGRAMSKA OPREMA EPLAN V PODJETJU ETI

Servo zobniški prenos z velikim navorom, izdelan s 3D tiskanjem

logo

V tem projektu bom predstavil skoraj v celoti 3D-tiskan servo pogon, ki lahko premakne celo avtomobil! Izdelava je srednje zahtevna, traja lahko več kot dva dneva, navodila za izdelavo pa so popolna.

Preberite več: Servo zobniški prenos z velikim navorom, izdelan s 3D tiskanjem

WEB seminarji