Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Kompresor sera® za zeleni vodik

logo

 

Tudi pri HENNLICHu skupaj s podjetjem sera®, ki ga zastopamo na slovenskem trgu, hodimo po poti zelene energije, bolj natančneje zelenega vodika.

Preberite več: Kompresor sera® za zeleni vodik

Industrija 5.0 je že na obzorju

logo

O industriji 5.0 se bo v naslednjih letih zelo veliko govorilo in pisalo, saj je to pot v uravnoteženo industrijo, ki upošteva tudi vlogo ljudi, uvajanje personalizirane proizvodnje po zahtevah kupcev, učinkovitost digitalizacije, zmanjšanju energetske potrošnje, racionalizaciji proizvodnih procesov in zmanjšanju negativnih vplivov na okolje.

Preberite več: Industrija 5.0 je že na obzorju

Zahtevna reciklaža v vaši proizvodnji? Lažje je kot si mislite

logoPrispevanje h krožni ekonomiji je vedno pomembnejše za podjetja po svetu. Družbena odgovornost podjetij, trajnost in recikliranje so močni izrazi, s katerimi se pogosto srečujete. Ampak ali lahko – kot predelovalec plastike – tu opravite svoje delo? Če da, kako? V tej objavi vam bomo na kratko razložili kaj pomeni 'krožna ekonomija' in kako lahko takoj začnete s proizvodnjo trajnosti z uporabo 'hišne' reciklaže.

Preberite več: Zahtevna reciklaža v vaši proizvodnji? Lažje je kot si mislite

Enosmerni napajalni sistem za simulacije razpršenih virov

logo

Enosmerni napajalni sistem za simulacije razpršenih virov s sklopom opreme za upravljanje energetskih sistemov skupaj s hibridnim sončnim sistemom, Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru.

Preberite več: Enosmerni napajalni sistem za simulacije razpršenih virov

Dijaki TŠC Maribor programirajo PLK v oddaljenem laboratoriju A015

logo


Oddaljen dostop do industrijskih krmilnikov v industrijskem okolju je eden izmed temeljev konkurenčnosti programerjev PLK na globalnem trgu. Dijaki Tehniškega šolskega centra Maribor v programu Tehnik mehatronike imajo v času izobraževanja na daljavo izjemno priložnost spoznati oddaljeni dostop do naprav, ki v dobi sodobnih komunikacijskih orodij pogojuje učinkovito delovanje v industriji.

Preberite več: Dijaki TŠC Maribor programirajo PLK v oddaljenem laboratoriju A015

WEB seminarji