Vrstni ventili VS: VUVS/VUWS/VTUS

Festo predstavlja novo generacijo vrstnih oziroma serijskih ventilov z izredno ugodnim razmerjem med ceno in učinkovitostjo. Program obsega magnetne ventile – VUVS, pnevmatične ventile – VUWS in ventilske letve – VTUS.

Ventili VS so robustni, raznovrstni in sodobne oblike. Tehnične karakteristike so odlične, materiali preverjeni, serija obsega tudi številno dodatno opremo. Ventili omogočajo različne možnosti pritrditev in enostavno rokovanje ter vzdrževanje. So primerni za uporabo v robustnem okolju, še posebno pri uporabi kovinskih razvodnih cevi.

3/2-, 5/2-, 5/3-batni potni ventili se izdelujejo v treh velikostih – širine 20, 25 in 30 mm. Omogočajo pretoke 700, 1200 in 2000 l/ min. Območje tlakov je med 0 in 10 bar oziroma pri posredno vklapljanih med 2,5 in 10 bar.

Uporabnik lahko naroča ventile VUVS/VUWS montirane skupaj z glušniki, priključki in magnetnimi tuljavami kot posamične ventile ali pritrjene na ventilske letve glede na lastno specifikacijo. Lahko jih sestavi tudi sam – sestavljanje je enostavno z uporabo preizkušenega vmesnika.

Sistem vrstnih ventilov VS vključuje dodatno opremo, kot na primer:

  • magnetne tuljave z različnimi napajanimi napetostmi,
  • tesnila za tuljave po IP67,
  • napajalne letve za skupno oskrbo s stisnjenim zrakom za ventile 3/2, 5/2 in 5/3,
  • kompaktne in standardne priključne letve,
  • pokrivne plošče, razdelilne plošče, napajalne plošče na letvah za skupinske pritrditve,
  • protipovratne ventile za letve s skupinskimi pritrditvami z zajemanjem izhodnega zraka, kar preprečuje vpliv iztekajočega zraka na druge ventile,
  • plošče za pritrditev na stene,
  • kotnike za pritrditev z nogami,
  • pokrove za ročno pomožno vklapljanje,
  • variante AREX.

FESTO, d. o. o.

Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!