Industrijski krmilnik Omron z vgrajeno umetno inteligenco

logo

Korporacija Omron naznanja razvoj krmilnika za avtomatizacijo naprav, ki je opremljen z algoritmom umetne inteligence (v nadaljevanju »UI«), sposobne strojnega učenja.

Prvi krmilnik te vrste v industriji, opremljen z umetno inteligenco, dosega integracijo med funkcijo programirljivega logičnega krmilnika, ki krmili proizvodne linije in menjavo podatkov v razredu mikrosekund ter procesno funkcijo umetne inteligence v realnem času. Z uporabo širokega nabora senzorjev za spremljanje statusa naprav in procesov krmilnik varno ureja informacije in prepreči pojav nepravilnosti. Krmilnik predvidi nenavadne premike naprav tako, da se ozira na model, ki ga umetni inteligenci priučimo.

V zadnjih letih je opazno naraščanje maloserijske proizvodnje za širok nabor produktov in fleksibilne proizvodnje na optimalnih lokacijah sveta, zato potreba po vpeljavi UI in interneta stvari (v nadaljevanju »IoT«) v proizvodnih obratih prav tako konstantno narašča. Proizvajalcem omogoča, da ohranijo vpliv krajšanja delovnih postopkov s strani izkušenih delavcev ter nižajo stroške dela, medtem ko sočasno povečujejo izkoristek naprav in dosegajo stabilno izdelavo kvalitetnih izdelkov. Za izboljšave v proizvodnjah, kjer krmiljenje poteka v mikrosekundah, je potrebno hitro in zelo natančno zbiranje podatkov (npr. pozicija, vibracije, podatki o temperaturah) in jih precizno povezati s časovnimi podatki.

Miel, d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje

Tel.: +386 (0)3 77 77 000

www.miel.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!