Industrijski krmilnik Omron z vgrajeno umetno inteligenco

logo

Korporacija Omron naznanja razvoj krmilnika za avtomatizacijo naprav, ki je opremljen z algoritmom umetne inteligence (v nadaljevanju »UI«), sposobne strojnega učenja.

Prvi krmilnik te vrste v industriji, opremljen z umetno inteligenco, dosega integracijo med funkcijo programirljivega logičnega krmilnika, ki krmili proizvodne linije in menjavo podatkov v razredu mikrosekund ter procesno funkcijo umetne inteligence v realnem času. Z uporabo širokega nabora senzorjev za spremljanje statusa naprav in procesov krmilnik varno ureja informacije in prepreči pojav nepravilnosti. Krmilnik predvidi nenavadne premike naprav tako, da se ozira na model, ki ga umetni inteligenci priučimo.

V zadnjih letih je opazno naraščanje maloserijske proizvodnje za širok nabor produktov in fleksibilne proizvodnje na optimalnih lokacijah sveta, zato potreba po vpeljavi UI in interneta stvari (v nadaljevanju »IoT«) v proizvodnih obratih prav tako konstantno narašča. Proizvajalcem omogoča, da ohranijo vpliv krajšanja delovnih postopkov s strani izkušenih delavcev ter nižajo stroške dela, medtem ko sočasno povečujejo izkoristek naprav in dosegajo stabilno izdelavo kvalitetnih izdelkov. Za izboljšave v proizvodnjah, kjer krmiljenje poteka v mikrosekundah, je potrebno hitro in zelo natančno zbiranje podatkov (npr. pozicija, vibracije, podatki o temperaturah) in jih precizno povezati s časovnimi podatki.

Miel, d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje

Tel.: +386 (0)3 77 77 000

www.miel.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!