Tržišče industrijske robotike bo do leta 2023 vredno 72 milijard ameriških Dolarjev

logo

Novo poročilo globalnega podjetja za raziskavo trga, MarketsandMarkets, predvideva vrednost tržišča industrijske robotike blizu 72 milijard do leta 2023, s skupno letno stopnjo rasti (CAGR) kar 9.6%.

Glavna gonila rasti tega trga so povečevanje investicij v avtomatizacijo v različnih vejah industrije, poleg teh pa svoj interes za robotizacijo povečujejo tudi mala in srednja podjetja iz držav v razvoju.

MarketsandMarkets ugotavlja da so roboti s sklepi obsegali velik delež tržišča industrijske robotike leta 2016 in bodo tudi v prihodnosti veliko prispevali k omenjeni rasti celotnega tržišča. Za to vrsto robotov je najvišji vzpon  glede na skupno letno stopnjo rasti predviden med leti 2017 in 2023. V poročilu še navajajo, da so zaradi svoje zasnove in delovnih zmožnosti prav roboti s sklepi zelo prilagodljivi in uporabni za najrazličnejše industrijske namene, kot so: poberi-odloži, paletiranje, barvanje in varjenje. In prav ta prilagodljivost naj bi gnala rast tradicionalnega tržišča industrijske robotike v prid robotov s sklepi.
Bolj natančno pa poročilo še navaja, da pričakujejo veliko povečanje tržišč v kovinarski in strojni industriji, prav tako v napovednem okvirju (2017-2023), saj pričakujejo povečano uporabo industrijske robotike za namene vrtanja, vlivanja, varjenja, kovanja, upogibanja, brušenja, ter plazemskega in laserskega rezanja.
Azijsko pacifiško območje si bo po ocenah MarketsandMarkets lastilo največji tržni delež med letoma 2017 in 2023. Nizko cenovna proizvodnja na tem območju bo mnoge proizvajalce motivirala, da tu postavijo svoje tovarne. Največ jih pričakujejo v Koreji, Indiji, ter na Kitajskem.

Povzeto po www.automationmag.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!