Tržišče industrijske robotike bo do leta 2023 vredno 72 milijard ameriških Dolarjev

logo

Novo poročilo globalnega podjetja za raziskavo trga, MarketsandMarkets, predvideva vrednost tržišča industrijske robotike blizu 72 milijard do leta 2023, s skupno letno stopnjo rasti (CAGR) kar 9.6%.

Glavna gonila rasti tega trga so povečevanje investicij v avtomatizacijo v različnih vejah industrije, poleg teh pa svoj interes za robotizacijo povečujejo tudi mala in srednja podjetja iz držav v razvoju.

MarketsandMarkets ugotavlja da so roboti s sklepi obsegali velik delež tržišča industrijske robotike leta 2016 in bodo tudi v prihodnosti veliko prispevali k omenjeni rasti celotnega tržišča. Za to vrsto robotov je najvišji vzpon  glede na skupno letno stopnjo rasti predviden med leti 2017 in 2023. V poročilu še navajajo, da so zaradi svoje zasnove in delovnih zmožnosti prav roboti s sklepi zelo prilagodljivi in uporabni za najrazličnejše industrijske namene, kot so: poberi-odloži, paletiranje, barvanje in varjenje. In prav ta prilagodljivost naj bi gnala rast tradicionalnega tržišča industrijske robotike v prid robotov s sklepi.
Bolj natančno pa poročilo še navaja, da pričakujejo veliko povečanje tržišč v kovinarski in strojni industriji, prav tako v napovednem okvirju (2017-2023), saj pričakujejo povečano uporabo industrijske robotike za namene vrtanja, vlivanja, varjenja, kovanja, upogibanja, brušenja, ter plazemskega in laserskega rezanja.
Azijsko pacifiško območje si bo po ocenah MarketsandMarkets lastilo največji tržni delež med letoma 2017 in 2023. Nizko cenovna proizvodnja na tem območju bo mnoge proizvajalce motivirala, da tu postavijo svoje tovarne. Največ jih pričakujejo v Koreji, Indiji, ter na Kitajskem.

Povzeto po www.automationmag.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!